Dissabte 6 d’octubre, després de l’ajornament per la pluja del dissabte passat, als patis del Col·legi Salesians Sabadell es va celebrar la primera Jornada Solidària en memòria del salesià sacerdot José Luis Macua i en benefici de l’ONG salesiana VOLs que desenvolupa la seva tasca en països del tercer món.

Fa uns mesos, promogut per un grup d’antics alumnes i gent que estimava molt en José Luis Macua, es va crear una comissió preparatòria per a aquesta primera Jornada Solidària esportiva amb el suport del Consell de l’Obra Salesiana de Sabadell. Aquesta comissió va ser coordinada per l’Iñaki Ortigosa que de seguida va començar tots els preparatius necessaris per fer realitat aquest projecte. Junt a ell un grup de joves de l’obra salesiana que van dedicar gran part del seu temps per organitzar-lo el millor possible.

La Jornada va començar a tres quarts de deu amb la trobada als patis de l’escola de tots els equips que participaven al 3×3 de bàsquet i futbet. Als esports van participar més de 100 persones. Durant tot el matí i gran part de la tarda s’anaven succeint els diferents partits fins arribar a les semifinals i finals que amb excepció de la final del grup 3 de bàsquet, totes les demés es disputaren per la tarda. També a l’una del migdia es va celebrar el concurs de triples.

Durant tot el dia l’ONG VOLs va oferir diferents activitats i espais per poder col·laborar amb ells: la botiga solidària, la venda d’entrepans i begudes, l’espai VOLs de conscienciació i un stand informatiu de la nova campanya titulada Genera Género. Tot els diners obtingut de la venda de materials de l’ONG i de la botiga, així com els diners de les inscripcions es van destinar al fons de solidaritat de VOLs per als seus projectes. També, i com record d’aquesta primera Jornada Solidària, tots el participants van poder encarregar la samarreta oficial de la Jornada que serà entregada dins d’uns dies.

La cloenda de la Jornada Solidària es va celebrar a les 18.40 al pati central de Bàsquet. Amb les paraules d’en Joan Codina i Lanaspa, representat de la Comunitat Salesiana, i la presència de la Carme Jalón, directora de l’Escola Salesians Sabadell, es va procedir a l’entrega dels trofeus als equips guanyadors i al guanyador del concurs de triples. Es va acomiadar la Jornada fins a l’any que ve.

Veritablement l’obra salesiana de Sabadell es va vestir de festa per celebrar aquesta Primera Jornada Esportiva en record del salesià José Luis Macua, un home senzill que va donar la seva vida i les seves energies als joves i a l’esport. L’última etapa de la seva vida la va passar a Sabadell, lloc on ha deixat un record inesborrable en el cor de molts nois i joves de diferents generacions d’alumnes.

Volem agrair tot el treball de les persones que han fet possible aquesta jornada. Primer a tots el ambients de l’obra salesiana: l’Escola Salesians Sabadell, l’Esport de l’Escola, l’AMPA, la Parròquia Sant Oleguer, Vols-Sabadell, els Salesians Cooperadors, l’Esplai i Centre Juvenil Salesià El Triqui/La Sala… I sobretot a totes les persones que amb les seves bones pràctiques han fet realitat des del principi aquesta Primera Jornada en especial a l’Iñaki Ortigosa (Coordinador de la Jornada), a la Dolores Magdaleno (VOLs), i a tots els joves.

VEIGUEU TOTES LES FOTOS DE LA JORNADA FENT CLIC AQUÍ!

Gràcies. JLNS